Efter en afkortet sæson får OK Mobil1 Legend Car Cuppen i den kommende weekend sin afslutning. På FDM Jyllandsringen skal det afgøres, hvem der vinder mesterskabet. Fem kørere har mulighed for at tage titlen. Tre er outsidere. To er favoritter.

De to favoritter er Magnus Madsen, Ringkøbing, og Mathias H. Jensen, Hinnerup. Førstnævnte er forsvarende mester i klassen. Sidstnævnte blev treer i 2019-titelopgøret – og de har fortsat deres kamp i denne sæson. Der er 19 point mellem dem … og der er samlet 100 point på højkant i weekenden på FDM Jyllandsringen. 25 point i henholdsvis tidtagningen og de tre løb, og der en god chance for, at afgørelsen først kommer i allersidste løb!

Traditionelt plejer løbsprogrammet at være meget komprimeret for deltagerne i OK Mobil1 Legend Car Cuppen, men ved GP Danmark på FDM Jyllandsringen bliver det ikke tilfældet. Tidtagningen og første løb køres lørdag. Andet og tredje løb søndag. Så hvis en kører får tekniske problemer under f.eks. tidtagningen eller første løb, er chancerne ikke forsvundet. For der er godt tid til at reparere i.

Gennem sæsonen har både Magnus Madsen og Mathias H. Jensen oplevet tekniske problemer. Ved årets anden mesterskabsafdeling kunne Mathias H. Jensen ikke starte sin bil til tidtagningen. Det gav ham ikke blot en nulscore, men betød også, at han blev sat på en hård opgave med at køre sig frem gennem rækkerne i de efterfølgende løb. Magnus Madsen oplevede sin nulscore i et finaleløb, hvor han fra sidelinjen måtte se til, mens Mathias H. Jensen i stedet vandt.

Magnus Madsen og Mathias H. Jensen er som sagt favoritter, men de skal ikke føle sig for sikre. Anders Elkjær, Grenå, som tog flere sejre på Ring Djursland, ligger på tredjepladsen lige foran Mirza Ahmetagic, Randers. Sidste års sølvvinder har været en af sæsonens mest konsistente kørere, men har endnu en løbssejr til gode. Femte og sidste kører med en mesterskabschance er Joachim Lee Holmstoel, Silkeborg.

Blandt feltets oldboys-kørere – dem over 40 år – er der også kamp. Også her bliver der tale om en duel. Det er mellem de to kørere fra Varde – Lars Bohnensach Ebbesen og Mike Nordby Mathiesen – at slaget skal slå. Kampen mellem de har virkelig bølget frem og tilbage. Først har den ene kører virket suveræn. Så den anden. Meget tyder på, at dagsformen bliver afgørende, selv om Lars Bohnensach Ebbesen med et forspring på 34 point har et par esser i hånden.

Lørdagens løb køres klokken 14.40. Søndagens to løb er planlagt til at starte henholdsvis klokken 13.20 og 15.20. Alle tre løb kan følges på www.youtube.com/supergtdanmark.

Stillingen, Generelt
1.M. H. Jensen592 p
2.M. Madsen544 p
3.M. Gravsen528 p
4.J.L. Holmstoel488 p
5.F.V. Schrøder470 p
Fuld stilling
Stillingen, Old Boys
1.L. B. Ebbesen666 p
2.M. N. Mathiesen606 p
3.F. Jensen496 p
4.K. S. Mortensen407 p
5.K. S. Petersen374 p
Fuld stilling
Samarbejdspartnere