De forrygende tre – Mathias Storbank, Give, Jonas Svensson, Rønde og Kasper Bruun, Ribe – får ikke lov til at køre med topplaceringerne i OK MOBIL 1 LEGENDS CAR CUP uden kamp til stregen. Talentfulde Calle Helbo, der som Svensson er fra Rønde, har vist, at han også kan være med helt fremme, hvor der bliver kørt hurtigst i den populære klasse.

Den 20-årige kører med en fortid i gokart er med i top-5, og han stiller op i Classic Race Aarhus i weekenden med mod på mere. Calle Helbo er dog også forberedt på, at bybanen kan blive en udfordring for ham.

– Jeg begyndte i Legend-klassen i 2016, men jeg følte ikke, at jeg havde fået erfaring nok til også at kunne køre i Aarhus. Men nu skal det være. Jeg er klar, siger Calle Helbo.

Det lignede noget i retning af, at Calle Helbos karriere i dansk motorsport skulle blive som mekaniker i pitten. Han er nemlig også mekaniker i DTC-teamet LM Racing, hvor han er på Frederik Schandorffs bil.

– Når jeg stod i pitten, fulgte jeg også især Jonas, som jeg kender fra Rønde, og jeg kunne mærke, at det selv at komme ud at køre trak i mig, forklarer Calle Helbo.

I weekenden må Frederik Schandorff dog klare sig uden mekaniker Helbo.

– Jeg skal lige forbi for at se, hvordan det går, men jeg vil koncentrere mig om selv at køre. Det kræver en bybane, og det er også nødvendigt, hvis jeg skal kunne følge med blandt de hurtigste, for selv om sidste sæsons mester, Kevin Verner, nu kører i OK MOBIL 1 DST, så er Legend-klassen fortsat et stærkt felt, lyder det fra Calle Helbo.

Før Aarhus-weekenden er det Mathias Storbank, der fører OK MOBIL 1 LEGENDS CAR CUP med 189 points. Derefter følger Jonas Svensson med 174, Kasper Bruun med 156, Torben M. Sørensen fra Herning med 119 og Calle Helbo med 113 points.

I old boys-klassen skal Bjarne Rasmussen fra Skanderborg forsvare sin føring – eller måske endda udbygge den. Han står noteret for 155 points.

Det store legend-felt er populært hos publikum, og det er helt sikkert, at motorsportens charmetrolde vil tilbyde de mange tusinde tilskuere i Aarhus de vilde rit over asfalten.

Stillingen, Generelt
1.M. H. Jensen592 p
2.M. Madsen544 p
3.M. Gravsen528 p
4.J.L. Holmstoel488 p
5.F.V. Schrøder470 p
Fuld stilling
Stillingen, Old Boys
1.L. B. Ebbesen666 p
2.M. N. Mathiesen606 p
3.F. Jensen496 p
4.K. S. Mortensen407 p
5.K. S. Petersen374 p
Fuld stilling
Samarbejdspartnere